Kamperen in Namibië

Een rit van 4921 km in onze 4×4 met tent op het dak dwars door Namibië heen. ‘s Avonds klapten we de tenten uit op de het dak, maakten we een kampvuur en genoten van de prachtige sterren boven ons hoofd. Bij het maanlicht ziet het landscchap er ineens anders uit, bijna magisch. Nu pas beseften we hoeveel licht de maan eigenlijk geeft, bij volle maan heb je geen zaklamp meer nodig.

Wat een mooi land, woestijn, duinen, bergen en canyons. Overal waar we kwamen werden we begroet met een glimlach. Soms reden we kilometers in een verlaten landschap, soms moesten we de weg delen met vrachtwagens, jeeps of auto’s. Namibië is een van de minst bevolkte landen ter wereld. Ik denk dat we meer dieren dan mensen hebben gezien, struisvogels, springbokken, gemsbokken of wrattenzwijnen. En dan kom je ineens in een stad of een dorp, soms niet meer dan een handjevol huizen. We gooiden de auto vol en zochten de plaatselijke supermarkt op. In ruil voor wat geld of eten paste er iemand op onze auto. Met een volle auto konden we weer op pad, op naar de volgende bestemming. Soms stopten we om te lunchen of van het uitzicht te genieten. Een paar keer moesten we de band verwisselen. Al die stenen op de weg en onze niet zo fantastische banden waren niet de beste combinatie. Of was het de rijstijl, Eamon reed 1 lekke band en Paula 4…… Uiteindelijk met 2 nieuwe achterbanden reden we geen lekke band meer, dus wie zal het zeggen.

We hebben geslapen op de meest mooie plekken. Midden in de duinen, langs de skeleton coast ver van de bewoonde wereld, in de bergen of omringd door de dieren in Etosha. Een trip om nog lang aan terug te denken.

20 juli t/m 11 augustus 2017

Foto’s

Leave a Reply

Your email address will not be published.