Macau

Vanuit Hong Kong reizen we per ferry naar het nabijgelegen Macau. Het is erg mistig in Hong Kong als we op een hevig deinende boot stappen. Gelukkig wordt het deinen minder als we eenmaal gaan varen. Na een uurtje stappen we uit in een zonnig Macau. Het eerste wat opvalt, is het gebrek aan wolkenkrabbers. We nemen de bus naar een hotel dat we van tevoren hebben uitgezocht. Het straatbeeld is heel anders hier in Macau. Namelijk die van vele casino’s en nog belangrijker: een stuk minder mensen op straat. Ook staat de stad nog een beetje op zijn kop door de Grand Prix die hier net is geweest.

Ons hotel is heel erg oud, het kan wel een likje verf gebruiken, en ontzettend stoffig. ’s Avonds komen we erachter dat we ook niet de enige bewoners in de kamer zijn. Af en toe komt er ineens een kakkerlak onder het bed vandaan. Fijn…

We gaan als eerste op pad om een nieuw visum te regelen voor China bij de China Travel Service (CTS). Morgen kunnen we ze al ophalen. We maken er verder een rustige dag van. We lunchen bij de McDonald’s en ’s avonds besluiten we om weer eens naar de bioscoop te gaan. Het wordt de film The Guardian, die gelukkig in het Engels wordt gedraaid. Op de terugweg halen we twee broodjes bij een supermarkt voor het avondeten. Lekker simpel, na de snacks bij de film hebben we ook niet veel trek meer. 

Het Government House

Helaas regent het de dag erna. Maar we gaan toch op pad om wat van Macau te zien. Deze stad is zo anders dan Hong Kong. Het is er veel rustiger en het doet eerder mediterraans aan dan Chinees. We lopen langs kerken en gebouwen in de meest zoete kleuren, roze, geel of groen, met daarop borden in het Chinees. Het is een leuke mix van Portugees en Chinees. Vanaf Penha Hill kijken we zo over Macau uit. Het is een hele andere skyline dan Hong Kong. De Macau Toren steekt een beetje eenzaam boven alle gebouwen uit.

Via smalle straatjes en marktjes lopen we terug. Op een van de marktjes kopen we fruit en dumplings voor onze lunch. Als het tijd is om onze paspoorten op te halen, komt de regen met bakken uit de hemel. Zeiknat komen we aan bij de CTS. Ernaast zit een winkelcentrum dus daar schuilen we voor de regen. Na wat gewinkeld te hebben en enigszins opgedroogd, nemen we de bus terug naar het hotel.

Het uitzicht vanaf Monte Fort

Als het weer droog is, brengen we een bezoek aan de ruïnes van St. Paul’s. Het is niet meer dan een trap met een gevel, wat een raar gezicht is als je vanaf de zijkant kijkt. We lopen nog even door naar het Monte Fort dat hier vlakbij ligt. Dit fort ligt op een heuvel en dat is meteen een mooie plek om over Macau uit te kijken. Het valt wel op dat Macau er een beetje vervallen uit ziet. As we verder lopen begint het weer te regenen. Met natte kleren duiken we de Pizzahut in om te eten. De restaurants zijn zo duur hier, dus houden we simpel en goedkoop. Eamon wil nog een film kijken, dus gaat hij richting de bioscoop en ik naar het hotel.

Dan zit ons bezoek aan Macau er alweer op. Bepakt en bezakt en gewapend met ons visum gaan we de volgende dag weer naar China. Met een minibusje worden we naar de grens van China gebracht. Hier moeten we door de douane en daarna door een gezondheidscontrole. En dan staan we weer in China. Op naar Guangzhou!

20 t/m 22 november 2006

Leave a Reply

Your email address will not be published.