Luxor en Aswan

Het land van de farao’s, oude tempels en verborgen graven met schatten. Wat is er leuker dan je onderdompelen in de wondere wereld van een oud cultuur? De oude Egyptenaren waren kunstenaars met hun mooie tempels, kleurrijke graven en natuurlijk de piramdes. Ze wisten wel indrukwekkende bouwwerken neer te zetten. Ik heb het altijd fascinerend gevonden, bijna met de paplepel in gegoten door een vader die regelmatig een trip maakte naar dit bijzondere land. In 1998 maakte ik mijn eerste trip en ben meerdere keren terug geweest. Dus nu was het de beurt aan Wouter om kennis te maken met deze wondere wereld en om de hierogliefen samen met Opa te leren ontcijferen. En om nou eens echte mummies te zien. Wouter vond het allemaal erg fascinerend en heeft meerdere keren gevraagd of de mummies echte leven. Na het zien van de mummies in Cairo Museum, is hij geloof ik eindelijk overtuigd dat het toch niet zo is.

Uiteraard was er ook tijd om af te koelen in het zwembad of te genieten van het uitzicht op het dakterras van Nile Valley hotel. Wat een mooi uitzicht op de Nijl heb je daar. Zelfs vanuit ons bed konden we de Nijl en de Tempel van Luxor zien. Ook konden we door het rustige dorpje El Gezira lopen, een groot contrast met het drukke Luxor. Voor 1 pond sta je zo met de ferry aan de overkant van de Nijl.

Soms ontmoet je iemand en dan klikt het gewoon. Mijn vader kent Nasser al jaren. Hij woon met zijn familie op de Westbank in El Gezira. Wat de trip extra bijzonder maakt, is hun gastvrijheid. Om bij hun thuis op de thee te komen of getrakteerd te worden op een heerlijke maaltijd. Met zijn allen zitten we buiten op de “stoep” met een kopje thee ergens in een rustig zijstraatje van het dorp. De kinderen rennen om ons heen, andere staren ons aan of zwaaien als ze langs lopen.

Foto’s

Related posts

Leave a Comment